Van Driel Makelaardij gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid vinden.

Actueel

Stedelingen drijven huizenprijzen in omliggende gemeenten op

Met deze kop maakte Calcasa, een onroerend goed-analist, haar analyse bekend van de woningmarktcijfers van het eerste kwartaal van 2018. De enorme prijsstijgingen van de afgelopen vijf jaar – wel 40% in de 15 grootste gemeenten en 25% in de rest van Nederland – hebben inmiddels ook de randgemeenten bereikt.

Dit ‘olievlekeffect’ is het sterkst rondom de 4 grote steden, waar de woningprijzen het snelst zijn gestegen en het aanbod sterk is gedaald. Het gevolg: woningkopers wijken uit naar omliggende gemeenten, waardoor ook hier de prijzen inmiddels snel stijgen.

Hoe zit dat voor Rotterdam en de uitwijk naar ‘ons’ Vlaardingen? In vergelijking met de andere grote steden bleef het herstel van de woningmarkt in Rotterdam tot het tweede kwartaal van 2016 achter. Echter, de laatste 2 jaar zijn de prijzen ook in Rotterdam met 27% gestegen. Dit merken we ook aan de huizenprijzen in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis, hoewel het effect nog beperkt blijft.

Bron: Calcasa
http://www.calcasa.nl/nieuws/2018-q1-wox-kwartaalbericht-enorme-prijsstijging-steden-bereikt-randgemeenten