Van Driel Makelaardij gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid vinden.

Actueel

EXTRA LEENRUIMTE BIJ EEN ENERGIEZUINIGE NIEUWBOUWWONING

LAGERE MAANDLASTEN

Als je een nieuwe energiezuinige woning koopt, dan betaal je minder aan energiekosten. Dat komt omdat de nieuwe woning minder energie verbruikt voor verwarming én mogelijk meer energie opwekt – bijvoorbeeld met zonnepanelen. Je houdt dus maandelijks meer geld over om te kunnen besteden aan je hypotheek dan bij een bestaande woning met een lager energielabel. Om die reden kun je dus ook meer lenen bij de bank. Let op: het kan zijn dat geldverstrekkers aanvullende eisen hebben ten aanzien van de extra leencapaciteit. Vergeet niet om hiernaar te informeren.

EEN FIJN (HYPOTHEEK)VOORDEEL!

Voor een energiezuinige nieuwbouwwoning kun je een hogere hypotheek krijgen dan voor een niet duurzame woning. Bij de meeste hypotheekverstrekkers is er sprake van rentekorting als je een duurzame nieuwbouwwoning koopt. Een voorbeeld hiervan is de Rabo Groenhypotheek.

 

Ook zijn er vanuit de overheid regels vastgesteld waardoor je extra leenruimte krijgt bij een hypotheek wanneer je kiest voor een energiezuinige woning. Hierbij wordt gekeken naar het energielabel van de woning. Zo mag je € 30.000 extra lenen voor de aankoop van een energiezuinige (nieuwbouw)woning met energielabel A+++. Dit loopt op tot wel € 40.000 bij een woning met energielabel A++++ zoals in Museumkwartier. 

In het overzicht hieronder staat per energielabel aangegeven welk bedrag je extra kunt lenen bij de hypotheekaanvraag. Vraag jouw hypotheekverstrekker naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame nieuwbouwwoning.

 

Bron: www.museumkwartiervlaardingen.nl