Van Driel Makelaardij gebruikt cookies om de website naar behoren te laten werken, om functies voor social media te bieden en om onze website te analyseren. Op onze website kun je ons Cookiebeleid vinden.

Actueel

65 m2 per persoon

65 m2, dat is wat een Nederlander anno vandaag gemiddeld aan woonoppervlakte tot zijn beschikking heeft. Woont u in Amsterdam, dan komt u er een stuk bekaaider af, met gemiddeld 49 m2 per persoon. Inwoners van Vlaardingen, Schiedam en Maassluis zitten hier met een gemiddelde woonoppervlakte van 56 m2 tussenin.

Het CBS onderscheidt bij de presentatie van de woonoppervlaktecijfers verschillende groepen, namelijk paren zonder kinderen, paren met kinderen en eenpersoonshuishoudens, en onderzocht dit in alle gemeentes van Nederland. De woonoppervlaktes in de grote steden zijn gemiddeld beduidend kleiner dan in veel plattelandsgebieden. Volgens het CBS worden verschillen tussen gemeenten vooral verklaard door leeftijd: jongeren wonen gemiddeld kleiner. Hierdoor zou het hoge aandeel in huishoudens in Amsterdam dat klein woont verklaard kunnen worden doordat er hier relatief veel eenpersoonshuishoudens zijn, zoals studenten en jonge mensen.

Bron: CBS Nederland
https://www.cbs.nl/nl-nl/maatwerk/2018/22/woningoppervlakte-in-nederland